top of page

Igiena dentara

Igiena dentara

Serviciile de iginera dentara sunt importante pentru o sănătate generală bună. Scopul unei igiene dentare corespunzătoare, constă în eliminarea sau prevenirea formării plăcii bacteriene şi a tartrului, prevenirea apariţiei cariilor dentare şi a bolilor parodontale.

Rezultatele unor studii efectuate la nivelul pacienţilor, a demonstrat că mulţi dintre aceştia nu cunosc importanţa menţinereii unei iginere orale şi a conexiunii acesteia cu sanatatea lor în general. De exemplu, rezultatele unui sondaj realizat de American Dental Association din anul 2012, în ceea ce priveşte sănătatea orală, a demonstrat că mulţi oameni nu sunt siguri de informaţiile de bază, privind o îngrijire stomatologică adecvată. În plus, noile descoperiri de la Centrele pentru Controlul şi prevenirea Bolilor arată că aproximativ 50% dintre persoanele cu vârsta de 30 de ani şi peste, prezintă un anumit grad de boală parodontală.

În acest sens, vă încurajăm să nu mai ezitaţi şi să vă faceţi o programare la cabinetul nostru pentru a avea grijă atât de sănătatea dumneavoastră dentară, cât şi de cea generală.

    Avantajele menţinerii unor dinţi sănătoşi şi a unei igiene orale adecvate:

  • Pe măsură ce gingiile dumneavoastră prezintă o sănătate optima, inima va beneficia de acelaşi tratament.
    Unul din beneficiile menţinerii dinţilor dumneavoastră într-o stare sănătoasă, poate include un risc scăzut de dezvoltare a bolilor cardiovasculare. Unele studii efectuate au sugerat că inflamaţia cauzată de boala parodontală poate creşte riscul bolilor de inima. De asemenea, există posibilitatea ca boala parodontală să agraveze starea pacienţilor cu afecţiuni cardiace.

  • O dantură şi o iginenă orală corespunzătoare, ar putea însemna o sarcină mai sănătoasă. 
    Pe perioada sarcinii, femeile se pot confrunta cu o creştere a gingivitei şi a bolii parodontale. Unele cercetari au demonstrat că femeile însărcinate cu o stare de igienă orală precară, pot prezenta un risc mare de naştere prematură sau naşterea unor bebeluşi cu o greutate scăzută. Bacteriile care provoacă inflamaţii pot ajunge la nivelul fluxului sanguin şi pot afecta dezvoltarea optimă a bebeluşului dumneavoastră, cauzând scăderea în greutate. Este important ca femeile însărcinate să mentină o igiena orală optimă şi să viziteze un medic dentist în timpul sarcinii. În acest sens, cabinetul nostru vă stă la dispoziţie pentru a efectua o programare.

 

  • Există o legătură bidirecţională între boala gingiilor şi diabetul zaharat. În situaţia în care ati fost diagnosticat cu diabet zaharat, este important să ştiţi că aţi putea fi predispus la boala gingiilor. De asemenea, un alt aspect pe care trebuie sa îl cunoaşteti este că această boală a gingiilor vă poate afecta diabetul, prin creşterea rezistenţei la insulină. Această legatură bidirecţională între diabet şi boala gingiilor, face extrem de importantă menţinerea unor obiceiuri sanătoase de igienă orală şi vizite la cabinetele stomatologice.

  • Menţinerea prospeţimii la nivelul cavităţii orale pentru o perioadă mai lungă de timp; Cavitatea dumneavoastră orală va începe să miroasă într-un mod neplăcut, în situaţia în care igiena orală este una deficitară. Acest aspect se datorează numeroaselor bacterii ce se afla la nivelul gurii.

  • Posibilitatea descoperirii cancerului din timp. Dentiştii sunt instruiţi pentru a detecta semnele precoce ale cancerului oral la nivelul gingiilor, buzelor, limbii şi obrajilor. Astfel, o consultaţie regulată la cabinetul nostru, vă poate atenţiona asupra unei probleme potenţiale, încă din stadiul incipient.

Oferta 

Detartraj profesional si airflow 
200 lei

Nu ezita, fă-ti chiar astăzi o programare la cabinetul stomatologic Ortho-Extend din sectorul 3 pentru a te asigura că sănătatea ta orală este  corespunzatoare.

bottom of page